מבלי לדעת היכן אתם לומדים, מהי שאלת המחקר שלכם ועל אילו שיטות מחקר אתם מבססים את מחקרכם, אנחנו יכולים לנחש מהי המוטיבציה שלכם להשקיע: ציון גבוה בסמינר! מדוע הסמינריון נחשב למטלה המשמעותית ביותר בלימודים האקדמיים?
- הסמינריון הוא עבודת מחקר גדולה, בה אתם נדרשים להפגין בקיאות בשלל נושאים: ניסוח שאלת מחקר, איסוף נתונים, קריאת חומרים אקדמיים, יישום שיטות מחקר, כתיבה סמינריונית ועוד.
- שלא כמו מטלות אחרות, עבודת הסמינריון נחקרת ונכתבת על פני שישה חודשים לערך.
- מספר נקודות הזכות בסמינריון גבוה יותר מ"מטלות רגילות", ועל כן השפעתו על ממוצע התואר, גבוהה.
- פעמים רבות, תידרשו להציג את עבודת המחקר שלכם (או לכל הפחות לספר אודותיה), בראיונות עבודה.
ע"פ אילו קריטריונים מעריכים המרצים את הסטודנטים?
המרצים, בכל המוסדות, פקולטות ובקורסים, מחויבים לקרוא את העבודה האקדמית בעיון ולהעריך אותה בצורה אובייקטיבית והוגנת. אחרי מספר חודשים של עבודה מאומצת ואינטנסיבית, תזכו להדפיס ולהחזיק את עבודת המחקר שלכם! מהרגע בו אתם מגישים אותה במזכירות, הכדור עובר לידיו של המרצה. עם זאת, רוב הזמן הכדור נמצא בידיים שלכם, כך שהציון הסופי שתקבלו נקבע במידה רבה גם על ידיכם.
אז ממה מורכב ציון עבודות מחקר?
- בעבודת סמינריון אתם יודעים היטב מה מצופה מכם: להגדיר שאלת מחקר ולהשיב עליה. עם זאת, היו מקרים בהם סטודנטים חקרו וכתבו עבודה בהיקף 25 עמודים, אך מבלי שהשיבו על שאלת המחקר הראשית. הבטיחו כי שאלת המחקר שלכם נענית בצורה ישירה, וכי אינכם מתפזרים וכותבים חיבור ללא שורה תחתונה.
- כתיבה סמינריונית ברמה גבוהה תגרום למרצים להעריך אתכם יותר, ולטובה. העניקו תשומת לב לניסוחים שלכם, לאורך המשפטים, לטיעונים שאתם בונים (משכנעים או לא?), למסקנות, לציטוטים בגוף העבודה וכן הלאה.
- Less is more? לא תמיד. בעבודת מחקר, ככל שתבססו את המחקר שלכם על יותר מקורות מידע, כך טוב יותר. מדוע? משום שכך המענה על שאלת המחקר נרחב, מבוסס ואמין יותר. מרצים מעריכים מאד סטודנטים שלא נרתעים לפתוח עוד ספר, לקרוא עוד שלושה מאמרים ולצפות בעוד ראיונות.
- עבודת סמינר היא לא רק תוכן, אלא גם צורה. חשוב מאד שתקראו את הנחיותיו המלאות של המרצה באשר להיקף העבודה (מספר העמודים), גודל וסוג גופן, מרווחים, שוליים וכיוצא בזה.
דברים נוספים שעשויים להשפיע על ציון סמינר
ישנם עוד שלושה דברים המשוקללים בציון סמינר:
- נוכחות בהרצאות לאורך הסמסטר (לרוב, הנוכחות הינה בגדר חובה, גם בזום)
- הרפרט שלכם מקבל התייחסות בציון הכללי, כך שכדאי מאד להשקיע בפרזנטציה מרשימה
- וכן, גם ישנה הערכת מרצה (בין 5%-10%): מידת המעורבות שלכם בקורס, הרצינות שהפגנתם, המאמצים הכנים שלכם, התהליך שעברתם וכן הלאה.
זקוקים לסיוע אקדמי בעיצומו של המחקר שלכם? אנו שמחים להציע לכם את שירותינו – מתרגום מאמרים ועד כתיבה סמינריונית. לפרטים נוספים, התקשרו אלינו כעת – 050-8335603
דרג את המאמר הזה