במסגרת לימודיכם האקדמיים, תגישו מספר עבודות חקר. מבלי להכיר אתכם, אנו מנחשים כי מטרת העל שלכם היא לקבל את הציון הגבהה ביותר האפשרי בכל עבודה. ולכן, חשוב שתדעו: ישנה טעות שכיחה שהמון סטודנטים עושים בשלב כתיבת עבודת חקר. גם באקדמיה, על טעויות משלמים – בנקודות בציון.
מדוע סטודנטים מאבדים נקודות בציון עבודת חקר?
המרצים מעריכים אתכם ואת עבודת החקר שלכם ע"פ שלל פרמטרים. לא נחדש לכם, כי בעבודת חקר ישנו משקל רב לכתיבה האקדמית. פעמים רבות, הפער שבין עבודה טובה לעבודה מצוינת הוא סטנדרט הכתיבה ורמת הניסוח של הסטודנט. לטובת המחקר וכתיבתו, לרשותכם מספר חודשים (בהתאם לקורס, פקולטה ומוסד הלימודים). הציפייה של המרצים מכם היא לתעל את הזמן לכתיבת מחקר בעל ערך, שעומד בסטנדרט של האקדמיה – ברמת התוכן והצורה.
ישנם סטודנטים שלמרות שהייתה להם שאלת מחקר נפלאה, שיטות מחקר מצוינות ומסקנות מעניינות, הוערכו ע"י המרצה בציון עבודת חקר שגרם להם לאכזבה. איך ניתן להסביר את זה? חזרתיות – שכפול ושכתוב רעיונות זהים לאורך העבודה. עבודת המחקר צריכה להיות נקייה מ"רעשים" כמה שרק ניתן. במידה ואותם רעשים לא הוסרו בשלב העריכה, המרצים עלולים להוריד נקודות מציון עבודת חקר.
מהי הבעייתיות בחזרה על אותם הטיעונים במילים אחרות?
כתבתם טיעון או מסקנה נכונים, אך חזרתם עליהם בפסקה או בפרק נוסף במילים אחרות? לצד הסטודנטים שעושים זאת "בתום" ושלא במודע, ישנם אלו שהאסטרטגיה שלהם היא חזרתיות במטרה להדגיש את הטיעונים. המרצים לא סלחניים לחזרתיות במסגרת עבודת המחקר, ובעת שהם מזהים אותה כדפוס חוזר הם לא חוששים להוריד נקודות.
לפניכם, דוגמא ל"רעש" טקסטואלי בעבודה – חזרתיות על אותו טיעון/עובדה/מסקנה במילים שונות:
- נגיף הקורונה השפיע רבות על הכלכלה המקומית
- התפרצות נגיף הקורונה הובילה ישראלים רבים למשבר כלכלי
- הכלכלה נפגעה משמעותית בעקבות משבר הקורנה
- ניתן להבחין שישראלים רבים צמצמו את הוצאותיהם בעקבות המשבר הכלכלי
מדוע אין מקום לשכתוב וחזרה על טיעונים במסגרת עבודת חקר?
- החזרתיות מתישה את הקורא וכך פוגעת בחוויית הקריאה
- החזרתיות משבשבת את רצף הקריאה/ההבנה
- החזרתיות מעידה על היעדר עריכה מקצועית
- לעתים, החזרתיות נועדה להגדיל במכוון פסקאות דלות בתוכן (והמרצים יודעים לזהות את זה!)
סיימתם לכתוב את עבודת החקר? הגיע שלב העריכה!
דווקא אתם, ככותבי העבודה, תתקשו פעמים רבות לזהות חזרתיות בעבודת המחקר שלכם. מאחר וקראתם אותה מספר פעמים, העין באופן טבעי מתרגלת לטקסט ומתקשה "לצוד" את הכשלים שבו. מסיבה זו, מומלץ להעביר אותה עריכה מקצועית. תפקידו של העורך הוא לעבד ולדייק את הטקסט שלכם, בין היתר באמצעות חידוד ניסוחים, שינוי סדר הפסקאות בפרקים מסוימים, השמטת טיעונים שחוזרים על עצמם, תיקוני שגיאות הקלדה ועברית ועוד.
לפני שאתם מגישים עבודת חקר, תוכלו להעביר את עבודתכם לעורך מטעם "סילבוס" ולקבל שקט נפשי בציון עבודת חקר! לפרטים נוספים אודות שירותים אקדמיים לרבות שירותי עריכה, התקשרו – 050-8335603