בקלות ובשניות תוכלו למצוא ברשת עשרות דגשים וטיפים לכתיבת עבודה אקדמית: איך לבחור שאלת מחקר, איך כותבים מבוא מצוין ואיך להציג רפרט שיזכה אתכם בפידבקים חיוביים. גם תוכלו למצוא מידע אודות חשיבותה של הסקירה הספרותית, דגשים לכתיבה אקדמית וכמה זמן דרוש לכתיבת סמינריון מצוין.
כמהים לטיפים נוספים? אנחנו שמחים לחלוק אותם אתכם! אז באיזה גופן מקלידים את הטקסט והאם הדפסה צבעונית אפשרית? קבלו את הטיפים הבאים:
גבו את העבודה
הדמעות היחידות שצריכות לזלוג מעיניכם הן דמעות של שמחה עם הגשת העבודה! דמעות תסכול, כאב וחרטה "למה לא גיביתי את העבודה!" – לא באות בחשבון. גבו את העבודה שלכם, ואם לדייק: גבו את המסמך עליו אתם עובדים בכל יום. כן, גם אם כתבתם פסקה אחת. במידה וחלילה המחשב יושבת, תותקפו ע"י האקרים או תמחקו בטעות את הקובץ, יהיה לכם גיבוי מלא. כדאי לגבות את הקובץ גם עם שליחתו למייל שלכם וגם באמצעות דיסק און קי.
ואת ה- Tab כבר יצא לכם להכיר?
כתיבה אקדמית היא סוג של שפה. וכמו בשפות אחרות – גם לכתיבה האקדמית חוקים וכללים משלה. אם למדתם בקורס מיומנויות למידה וכתיבת עבודות במסגרת לימודיכם, סביר כי גם אתם מכירים כעת בחשיבותו של ה-Tab. בגדול: המקש מאפשר לכם להפריד בין פסקאות/ רעיונות/ בתוך פרק מסוים בעבודה. עם לחיצה על ה-Tab תיווצר מעין "מדרגה" בטקסט שמשמעותה פסקה חדשה.
כל פרק מתחיל בעמוד חדש
עבודה אקדמית מחולקת לפרקים שונים (ראשי הפרקים). בשלב העימוד (הו, כמה שאתם מחכים להגיע אליו!), סדרו את הטקסט כך שכל פרק חדש יתחיל בעמוד חדש. כלומר, פרק 3 לדוגמא, לעולם לא יפתח באמצע עמוד מתחת לשורה האחרונה בפרק 2.
סוג הגופן וגודל הגופן
מנחה הקורס יעביר לכם דף הנחיות לכתיבת העבודה האקדמית. שימו לב: את העבודה יש לכתוב אך ורק לפי ההנחיות הברורות. כל חריגה (גם אם הקטנה והשולית ביותר כביכול), עלולה לעלות לכם בהורדת נקודות ובתסכול רב. לרוב, תתבקשו להקליד ולהדפיס את עבודתכם בפונט David, בגודל 12 ובמרווח של בין 1.5 ל-2.
עריכה לשונית והגהה
גם בקריאה העשירית שלכם את המחקר שלכם, לא תצליחו לזהות את כל טעויות הלשון וההקלדה שלכם. לפני שאתם שולחים את הקובץ להדפסה, כורכים את העבודה ומגישים אותה למזכירות, שלחו אותה לעורך מקצועי. הטאץ' הסופי הזה הוא מה שמפריד בין עבודת מחקר טובה לעבודה מרשימה שהקריאה בה קולחת.
הדפסה בדיו שחור בלבד
גם אם אתם לומדים חינוך לגיל הרך וגם אם נושא המחקר שלכם הוא תרבות הילד, את העבודה האקדמית יש להדפיס רק בדיו שחור. אין לקשט כותרות בכחול, להדגיש רעיונות מרכזיים באדום או לעצב את שער העבודה בוורוד וירוק.
כריכה – כן או לא?
עבודה אקדמית נהוג לכרוך בספירלה או בכריכה קשה. האפשרות האחרת היא להגיש את העבודה בקלסר שקוף, אך הגשה בצורה זו נתפסת בעיני מרצים מסוימים כלא ראויה. לרוב, מלבד הגשת העותק הפיסי למזכירות החוג, תידרשו גם להגיש עותק דיגיטלי שנסרק ע"י תוכנות מיוחדות במטרה לבדוק אם העבודה מקורית או לא.