סילבוס עבודות אקדמיות
שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

איך כותבים דיון לעבודה סמינריונית?

תוכן עניינים

סביר מאד להניח כי אתם סטודנטים מאושרים מאד בימים אלו אם הגעתם לשלב בו אתם כותבים את שלב הדיון בעבודת הסמינר. ואכן, מדובר על הישורת האחרונה, רגע לפני שתכרכו את העבודה ותגישו אותה למזכירות החוג. 

לטובת אלו מכם שכותבים בימים אלו את עבודת הסמינר הראשונה שלהם, פרק הדיון הוא הפרק החותם את עבודת המחקר. אל פרק זה אתם "מזמינים" נתונים, עובדות, מסקנות ומספרים מפרקים שונים בעבודה. למרות שפרק הדיון אינו תקציר ובטח שאינו סיכום, הרי שהוא מאגד לתוכו את עיקרי הדברים מתוך כל פרק, כאשר המטרה היא לסגור עבור הקורא את הקצוות הפתוחים וכך להשיב על שאלת המחקר.

פרק הדיון בעבודת הסמינר – נקודות חשובות:

  • פרק הדיון הוא הפרק האחרון שתכתבו בעבודה האקדמית (טכנית, לא ניתן לכתוב אותו בשום שלב אחר)
  • היקף הפרק נע בין 3-5 עמודים, זאת בהנחה ועבודת הסמינר שלכם בהיקף של 25-30 עמודים
  • פרק הדיון והמסקנות מעודד אתכם ליצוק דעה אישית/ביקורתית על המחקר/ממצאים

איך כותבים דיון לעבודה סמינריונית?

מדוע פרק הדיון הוא הפרק החשוב ביותר בעבודה?

קשה מאד שלא להכתיר את פרק הדיון כפרק החשוב ביותר בסמינר, ולא במקרה. עבודת הסמינר שלכם מפגישה את הקורא עם שלל סוגיות, קונפליקטים, אתגרים ושאלות פתוחות. בעוד ליבת הסמינר כוללת רעיונות, סקירה ספרותית, עובדות ומחקרים, פרק הדיון אוסף את כל חלקי הפאזל ויוצר מהם שלם. במילים אחרות? בפרק הדיון אתם תשיבו על שאלת המחקר שלכם. 

למרות שהכתיבה האקדמית אינה רומן ספרותי, פרק הדיון הוא "רגע השיא" – הפרק בו נפתרים קונפליקטים, סימני השאלה הופכים לסימני קריאה והקורא זוכה לקבל תמונה בהירה אודות הסוגייה המחקרית בה דנתם.

הפרק בו שמורה לכם הזכות לחזור על נתונים ועובדות פעם נוספת

אולי החשש של כל סטודנט הוא ליפול בפח "החזרתיות" בעבודה הסמינריונית, וגם בצדק. עם זאת, החזרתיות בפרק הדיון כמעט ובלתי נמנעת. אל פרק הדיון אתם "מייבאים" נתונים שכבר הצגתם, משדכים אותם לנתונים אחרים, מוכיחים באמצעותם טיעונים, "סוגרים קצוות" וכך תורמים לגיבוש תשובה מספקת על שאלת המחקר. 

"המענה על שאלת המחקר יכול להישאר פתוח במידה מסוימת?"

התשובה היא שכן, קל וחומר כשאתם לומדים בפקולטות כדוגמת מדעי הרוח והחברה. "התשובה" לשאלת המחקר שלכם לא חייבת להיות בהכרח "כן" או "לא" ("האם ממשל טראמפ תרם ליציבות במזרח התיכון?"), וגם אינה חייבת להיות טוטאלית בצורה מוחלטת לצד אחד ("האם ילדים נוטים לציית יותר לאבא או לאמא?"). 

המענה על שאלת המחקר אמנם יכול להישאר פתוח במידה מסוימת, אך אז עליכם לחתום את עבודתכם במסקנה מתאימה (נדמה כי הקונפליקט עוד רחוק מלהסתיים / בשלב זה טרם ברור לחלוטין האם הממשל הנוכחי תרם / תגובתם של ילדים להוריהם תלויה במספר משתנים וכיוצא בזה).

5/5 - (1 הצבעות)

צוות סילבוס - עבודות אקדמיות

חברת סילבוס גרופ בע"מ, מתמחה מזה 20 שנה בסיוע וליווי סטודנטים בארץ ובעולם בכתיבת עבודות אקדמיות ובסמינריונים בתשלום בכל התארים. צרו קשר לקבלת שיחת ייעוץ אישית בחינם.

שיתוף:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

עשויי לעניין אותך...

פרה סמינריון ביטחון סוציאלי

אחד ממסלולי הלימוד המרתקים ביותר נקרא "ביטחון סוציאלי". מדובר בקורס הנלמד, בין היתר, גם באוניברסיטה העברית ונחשב למבוקש במיוחד. במה עוסק קורס ביטחון סוציאלי? בישראל,

הכנת מצגות בתשלום

כחלק מהמטלות שמוטלות על סטודנטים במהלך שנות הלימודים שלהם ישנה מטלה של הכנת מצגות לצורך הצגתן בפני הכיתה והמרצים. גם אם אתם יודעים לכתוב עבודות

זקוקים לסיוע מקצועי בכתיבת העבודה?

בשיחת ייעוץ קצרה ובחינם, נדע בדיוק כיצד לסייע לך:

שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

phone icon
phone icon Whatsapp icon