היא בונה לכם את העתיד אך "מכרסמת" מההווה, היא חווייתית ומהנה אך באותה הנשימה שוחקת: התקופה הסטודנטיאלית. בשנה א', מרבית הסטודנטים נהנים מרמות גבוהות של מוטיבציה, שבאות לידי ביטוי בנוכחות מלאה בהרצאות, השתתפות פעילה בהן, למידה אינטנסיבית למבחנים והגשת כל המטלות בזמן. בשנה ב', נשמר עוד דלק ב"מכל המוטיבציה", אם כי מרבית הסטודנטים מאיטים מעט את התקצב ונוטים לקחת את שנת הלימודים יותר בקלות. ובשנה ג'? לא מעטים אלו שבוחרים להוריד את הרגל מהגז. הסיבה? שחיקה, מיצוי ובעיקר – מוטיבציה נמוכה.
אולי תופתעו, אך אין עוד מישהו שיכול להבין אתכם טוב יותר מאיתנו. אנחנו אמנם לא חולקים אתכם את הסטטוס "סטודנטים", אך מלווים ומסייעים לסטודנטים כמוכם עם מגוון שירותים אקדמיים. למרות הקשיים שעלולים לצוץ לאורך הדרך (הם טבעיים לחלוטין, אל תלקו את עצמכם על שאתם חווים אותם!), חשוב שהמטרה גדולה – סיום התואר בהצלחה, תמשיך להניע אתכם.
אז למה שתרצו בכלל להשקיע בעבודות המחקר שלכם?
אפשר לשים את הקלפים על השולחן: המטלה המורכבת והשוחקת ביותר בלימודים – הסמינר. כל סטודנט – בכל מוסד לימודים ומכל פקולטה, יגיש לאורך לימודי התואר הראשון בין 2-4 סמינרים. המשמעות? המלאכה מרובה. הצלחה בסמינרים לא מותנת אך ורק בהגדרת שאלת מחקר מעניינת, איסוף מידע רלוונטי-עדכני וגיבוש הצעת מחקר, אלא בדבר נוסף: מוטיבציה. מבלי שתבער בכם תשוקת המחקר, יהיה לכם קשה מאד לצלוח את המטלה. לשמחתכם, מוטיבציה היא מסוג הדברים שניתן לייצר באמצעות קבלת החלטה. כל עוד תזכירו לעצמכם שציון הסמינר עשוי להשפיע על עתידכם, המוטיבציה תזרח בכם מחדש:
- ממוצע התואר שלכם – מבלי להכיר אתכם, אנו מנחשים כי לא נרשמתם ללימודים אקדמיים עם מטרה לסיים אותם בממוצע ציונים נמוך. ומדוע אנו מציינים זאת? משום שהשפעתו של ציון הסמינר על הממוצע הכללי של התואר, גדולה מאד. לסמינרים יש בין 4-6 נקודות זכות, כך שהאינטרס הברור שלכם הוא לקבל את הציון הגבוה האפשרי ביותר.
- "תוכל להציג לי את עבודת המחקר שלך?" – הסמינרים רלוונטיים רק לתקופה שלכם באקדמיה? טעות! לעתים, במעמד ראיונות עבודה, תידרשו להציג את עבודת המחקר שלכם. לדוגמא: סטודנטים לחינוך המבקשים להתקבל לעבודה במסגרת חינוכית מסוימות (קל וחומר שבתפקידים בכירים), ידרשו להציג את המחקר שלהם ולספר עליו. המראיינים מוצאים בו אמצעי דרכו ניתן ללמוד על המועמד והתאמתו לעולם החינוך.
- לימודי תואר שני – ולמה שממוצע התואר שלכם בכלל יעניין אתכם? משום שסביר כי כמה שנים לאחר סיום התואר הראשון, תשתעשעו במחשבה ללמוד תואר שני. בכדי להתקבל ללימודים אלו, יהיה עליכם לעמוד בתנאי הסף: ממוצע ציונים X בלימודי התואר הראשון.
אנחנו ב"סילבוס" מזמינים אתכם ליהנות ממגוון שירותי סיוע אקדמיים שישמרו את המוטיבציה הגבוהה שלכם! לפרטים נוספים, התקשרו כעת – 050-833-5603
זקוקים למידע נוסף? השאירו פרטים או קראו עבודת סמינריון לדוגמא במאגר החדש שלנו.
הישארו מעודכנים! עקבו אחרינו בעמוד הפייסבוק.