נתחיל בשורה התחתונה והחשובה ביותר: מחסום כתיבה אינו גזרה, אלא שתוכלו בכוחות עצמכם לדלג מעליו!
לא שאנחנו צריכים לעשות ביניכם היכרות, אך מחסומי כתיבת עבודות אקדמיות מתארים מצב מתמשך שבו אתם מנסים להביא את עצמכם לידי ביטוי בכתב, אך ללא הצלחה.
השעון מתקתק, המלאכה מרובה ומחסום הכתיבה מתעקש לשבת אתכם בחדר? שחררו אותו!
מחסומי כתיבה – איך הם נוצרים?
כידוע, לא מדובר על מחסום פיסי (אל חשש, אצבעותיכם לא ינעלו לפתע על המקלדת), אלא על מחסום מנטלי. בעת שתפנימו כי הסיבה לאותו מחסום שמעכב, מלחיץ ומאיים עליכם הוא מנטלי, תוכלו לשחרר אותו בתוך דקות. אז על מה אנחנו מדברים? כסטודנטים, מונח לכם על הכתפיים לא מעט: מטלות שעליכם להגיש בזמן, הציפיות של המשפחה (ושלכם מעצמכם) ולעתים עליכם גם למקבל בין לימודים לעבודה. לחץ כבר אמרנו?
אותו סטרס גורם פעמים רבות לתקיעות מחשבתית וקיפאון יצירתי. כתוצאה מכך, נהרות המילים הופכים יבשים, ואתם מוצאים עצמכם בעיצומו של משבר כתיבה. מכאן, שהפתרון לשחרר את המחסום נשען על הדברים הבאים:
- זיהוי מחסום הכתיבה. לדוגמא: כבר חצי שעה שאתם מקלידים ומוחקים את אותה השורה? אתם שרויים במחסום כתיבה.
- סיבת מחסום הכתיבה. לדוגמא: פיסית, אתם נמצאים בחדרכם. בפועל, אתם משוטטים בין כמה מקומות בו זמנית ("יש מבחן נוסף ללמוד אליו", "מה יהיה אם לא אצליח לעמוד בכל המטלות?", "יש לי משמרת בעוד 5 שעות, איזה לחץ!"). כל אלו יוצרים סטרס שגורם למצב של קיפאון מנטלי המתורגם למחסום כתיבה.
- שחרור מחסום הכתיבה. היו נוכחים ברגע, והתרכזו אך ורק במשימה הנוכחית עליה אתם עובדים. הלחץ לא יזרז אתכם או יפרה אתכם ביצירתיות, אלא יעשה בדיוק את ההפך. אז קחו אוויר, שתו כוס מים ותנו לאצבעותיכם לנגן על המקלדת את מילותיכם.
הקשר שבין סיוע אקדמי ובין כתיבה אקדמית מוצלחת
כאמור, מחסומי הכתיבה נוצרים פעמים רבות מסיבה אחת עיקרית: לחץ. כשאתם לחוצים ומרגישים עמוסים, היכולת למצוא את הפנאי (המחשבתי כמובן) לכתוב, נמוכה עד לא קיימת. אז איך תוכלו לייצר לעצמכם את התנאים האידיאליים לכתיבה אקדמית מוצלחת? בין היתר עם פנייתכם לחברה המציעה שירותי סיוע אקדמיים.
דמיינו לעצמכם שעליכם לתרגם לדוגמא 12 (!) מאמרים ארוכים לטובת כתיבת המחקר שלכם. גם אם התברכתם באנגלית מצוינת, הרי שתרגום איכותי מותנה בהשקעה רבה בזמן. ומה קורה אז? בזמן שאתם מנסים לכתוב עבודות סמינריוניות, המחשבות על מלאכת התרגום לא עוזבות אתכם והופכות טורדניות. והנה לכם: כך נוצר מחסום-קיפאון כתיבה. הפתרון? סיוע אקדמי מסוג תרגום מאמרים!
אל תשכחו לרגע: אתם "בסך הכל" סטודנטים, לא גיבורי על. בקשה לסיוע אקדמי אינה מעידה על חולשה או יכולות נמוכות, אלא בדיוק להפך: על מודעות ומוטיבציה! שירותי סיוע אקדמי יפחיתו את העומס מלוח הזמנים שלכם, ויאפשרו לכם להפיק את המרב ולממש את מלוא הפוטנציאל שלכם! לפרטים נוספים, התקשרו – 050-833-5603
זקוקים למידע נוסף? השאירו פרטים או קראו עבודת סמינריון לדוגמא במאגר החדש שלנו.
הישארו מעודכנים! עקבו אחרינו בעמוד הפייסבוק.