רק לפני שנה, שנת הלימודים האקדמית נפתחה בפסטיבלי ענק וירידים צבעוניים בכל מוסדות הלימוד להשכלה הגבוהה. השנה, הסטודנטים חגגו את פתיחת השנה שלהם מביתם – אל מול מסך ובלי חבריהם לספסל הלימודים. ככל שעובר הזמן, מתחדדת ההבנה כי המשבר הבריאותי פגע בכלכלה, בחברה וכעת – גם בחוויית הלימוד של הסטודנטים.
כבר בשנת הלימודים הקודמת, העידו סטודנטים כי התפרצות נגיף הקורונה השפיעה גם עליהם:
- מעבר חד מהרצאות פרונטליות להרצאות בדיגיטל
- המרצים והמזכירות – לא תמיד יודעים לתת תשובות
- מאווירה סטודנטיאלית תוססת לאווירה שקטה ודוממת
- חוסר ודאות כללי שמקשה על חדוות ורצף הלמידה
כעת, ברור כי ישנה בעיה נוספת: סטודנטים מתקשים לעמוד במטלותיהם, וכך הביקוש לסיוע אקדמי מסוג כתיבת עבודות אקדמיות, עולה. איך השפיע הנגיף העקשן על עולמם של הסטודנטים – בכל הפקולטות ובכל מוסדות הלימוד להשכלה הגבוהה?
מציאות כלכלית חדשה – בעיתית, מאתגרת ומעט מפחידה
מרבית הסטודנטים עובדים. מרביתם, בעבודות מזדמנות שהשכר השעתי שלהן – גבוה יחסית. לדוגמא: מלצרות, עבודה בחיי הלילה, בתחום התיירות והמכירות וכן הלאה. לא מעט סטודנטים פוטרו מעבודתם, מה שלא השאיר להם ברירה אלא למצוא באופן מידי עבודה חדשה. אם לפני התפרצות הקורונה הם עבדו אך ורק בעבודה נוחה במשמרות, הרי שכעת הם מבינים כי אין מקום לדרישות: אם יש עבודה, עובדים.
ישנם סטודנטים שמעידים כי סדר העדיפויות שלהם השתנה: דחוף להם יותר לעבוד מאשר ללמוד (בכל זאת, הם צריכים לשלם את שכר הדירה, לעמוד בהתחייבויות הכספיות שלהם וכן – גם לאכול). וכך, הם הפכו מסטודנטים במשרה מלאה שהפגינו נוכחות בכל ההרצאות – לסטודנטים שנאלצים להיעדר מההרצאות. כתוצאה מכך, אותם סטודנטים לא מעורבים בתהליך הלמידה בקורסים, הם מגיעים אל תקופת המבחנים מבלי שהם למדו סמסטר שלם והדרך שלהם לצלוח את המטלות היא אך ורק עם סיוע אקדמי מקצועי.
המוטיבציה – נמוכה. חדוות הלימודים? לא קיימת
ההנחיות באשר לפתיחה וסגירת מוסדות ההשכלה הגבוהה משתנות על בסיס כמעט יומי. כך, נוצר מצב שלסטודנטים אין מוסד לימודים קבוע – היום הם באוניברסיטה ומחר בבית. חוסר היציבות הזה גורם לקטיעת רצף הלמידה, המוטיבציה הגבוהה יורדת, קשה מאד להתמיד והציפייה לשבת ימים שלמים מהבוקר עד הערב מול המסך – לא ריאלית. ישנם סטודנטים שהיעדר המסגרת מקשה עליהם לעקוב ולהתמיד בתוכנית הלימוד. כך, נוצר מצב בו אין להם ברירה, אלא לפנות לחברה המציעה סיוע אקדמי.
סיוע אקדמי – בשיאו של המשבר ובימי השגרה
ישנם המון סטודנטים שבסמסטרים קודמים עמדו בהצלחה בכל משימותיהם, אך בעקבות משבר הקורונה (וכל מה שהוא הביא איתו) הם מצאו עצמם ניצבים אל מול שלל מטלות מבלי שהם רכשו כל ידע לאורך הסמסטר.
אם גם אתם נפגעתם לימודית ואקדמית מהמשבר, אנחנו נשמח לסייע לכם לצלוח את התקופה המאתגרת עם מגוון שירותים אקדמיים. לפרטים נוספים, התקשרו – 050-8335603.
מידע נוסף לקריאה: